I slutet på 2013 tog systrarna Elsa och Anna, låten Let it go och det magiska snöriket Arendal hela världen med storm. Vi menar förstås härligheterna i Disneys animerade film Frost eller Frozen som filmen heter på engelska. Visste du att Disneys Frozen egentligen bygger på en mycket gammal saga av den danske författaren HC Andersen? Snödrottningen heter den ursprungliga sagan. Så är ju också Elsa i Frost en snödrottning utan dess like.

Disney Frozen merchandise

Med tanke på att Disneys Frost är en av de mest inkomstbringande filmerna någonsin och filmgigantens första Oscarvinnare i kategorin ”Bästa animerade film” är det kanske inte så konstigt att merchandise från Disney Frozen är enormt. Det finns massor av barnkläder med tryck av prinsessorna Elsa och Anna, snögubben Olof samt av kompisarna Kristoffer och Sven.

Förutom en massa fina kläder finns det en hel uppsjö av Disney Frozen-leksaker. Från dockor till pysselböcker – säg vilka Frost-prylar som inte finns! Disney Store är en av de bästa nätbutikerna att shoppa merchandise i, men vi vill även tipsa om leksaksbutiker online. Bamba.se, Lekmer.se och Storochliten.se är exempel på butiker som säljer leksaker från Disney Frozen online.

Mer om Disneys Frost

De unga systrarna Elsa och Anna är prinsessor i det skandinaviska kungariket Arendal. Trots deras starka syskonband håller Elsas okontrollerade magiska krafter dem skilda åt. Elsa som ännu inte lärt sig hantera kraften förvandlar allt hon rör vid till snö, is och kyla. När hennes magi avslöjas inför hela Arendal och riket förvandlas till ett evigt snöland ger hon sig av. Om hon lever ensam kan hon inte skada någon annan. Anna vill få tillbaka sin syster och börjar leta land och rike runt efter henne. Både Elsa och Anna lär känna de roliga figurerna Kristoffer, Sven och Olof. Det här är alltså upptakten till Disneys hyllade film Frost som utkom 2013 och som har gett upphov till en massa merchandise i form av barnkläder och leksaker.

Kläder med Disney Frozen

Vi känner inte en enda femåring som inte vill ha Elsa och Anna på sina kläder. På många av kläderna från Disney Frozen – ett faktiskt klädmärke inom Disneys merchandise – är det just tryck med de två Frost-prinsessorna som är vanligast. Men visst finns det även plagg med snögubben Olof, renen Sven eller med den fine killen Kristoffer.

Kanske inte helt överraskande har Disney Frozen sin alldeles egen vintriga färgsättning. Plaggen skiftar i vinterfärger såsom blått, turkost, mintgrönt, rosa och lila. Elsas egen prinsessklänning är en vacker mix av blått, turkost och mintgrönt. För den som vill klä ut sig till Elsa finns det flera klänningsmodeller att välja på inom Disney Frozens merchandise. Till vardagsgarderoben finns det bland annat en mängd tröjor, byxor, strumpor, skor och hårspännen.