Kärnan, Lindex och Micki – säg vilka stora svenska märken som inte slåss om Bamse? Världens starkaste björn och hans dunderhonung är två av våra mest älskade ikoner någonsin. Oavsett om du tillhör Sveriges äldre eller yngre generationer har du säkert fått din beskärda del av Bamse i serietidningar, tv-serier och i leksakshyllorna.

Bamsekläder hos Lindex

Just nu är det Lindex och Lindex.se som står för bamsekläderna. Stora tryck med Bamse, Lille Skutt, Skalman, Farmor, Brummelisa och Nina Kanin pryder barnkläderna, som annars är ganska så klassiska. Ränder och enfärgat i blått, grönt, rosa och rött är de vanligaste inslagen i Lindex bamsekollektion för barn. Men visst finns där också en hel del lekfulla plagg med Bamse och hans vänner överallt på tygerna.

Du kan köpa allt från underkläder till regnkläder med Bamse på – vi brukar själva köpa nya pyjamasar med Bamse att ge till barnen i julklapp varje år. Färgerna, mönstren, trycken och plaggen varierar från säsong till säsong, men just för att Lindex Bamse kläder är så klassiska känns de alltid rätt i tiden. Du kommer nog snart märka att småttingarna ogärna säger hejdå till sina saker med Bamse på.

Populära leksaker med Bamse

Vissa av leksakerna har funnits så långt tillbaka vi kan minnas – i över 30 år. Nej, vi skojar inte! Brädspelet Bamses Honungsjakt och pysselboken Bamses Skola ABC är exempel på leksaker vi hade när vi var barn. Världens starkaste björn tycks bara bli populärare med åren så det är egentligen inte märkligt att de tidlösa leksakerna står sig.

Förutom att köpa bamsekläder till bamseälskaren kan vi varmt rekommendera Bamsebyn från leksaksmärket Micki. Med lekhuset och figurseten kan minstingen återskapa alla sina favoritscener från exempelvis filmen Bamse och tjuvstaden eller någon av de många serietidningarna. En stor bonus är att många nätbutiker med barnsaker brukar ha kampanjpriser på Mickis leksaker med Bamse. Passa på att fynda merchandisen när du kan!

Mer om Bamse och hans vänner

Vad är det med Bamse som gör det önskvärt att ha leksaker och kläder med honom? Under flera decennier har Rune Andréassons sagofigur Bamse visat oss alla hur coolt det är att vara snäll. Tillsammans med vännerna Lille Skutt och Skalman är Bamse den som står upp för de utsatta i hans omgivning. När han behöver bli jättestark dricker han Farmors dunderhonung. Då blir han till och med den starkaste björnen i hela världen.

Bamse har funnits med oss sedan 1960-talet. Rune Andréasson gjorde först en serie med animerade tv-filmer. Snart därefter blev björnen och hans vänner seriefigurer i Allers veckotidning. Gissa hur det gick! Superbra, förstås, och snart fick Bamse en egen serietidning ännu fler tv-serier och så föddes en hel Bamse-merchandise. Världens starkaste björn har alltid spelat en viktig roll i samhällsdebatten – läs om hur han ska lära barn om källkritik i Aftonbladet!

Köpa saker och kläder med Bamse på nätet

Om du specifikt letar efter de omtyckta Bamsekläderna är det Lindex du ska vända dig till. Antingen till klädkedjans fysiska butiker eller nätbutik. Leksaker och prylar med Bamse säljs dock lite varstans på nätet. Från bokaffärer till leksaksbutiker online – fynda Bamse-saker idag!