Barn älskar kläder och prylar med tryck på. Allra helst ska det vara deras favoritfigurer från de senaste filmerna eller favoritböckerna. Merchandise av olika figurer från populärlitteratur har alltid varit stort, men i takt med att det blir allt mer tillgängligt att köpa prylar med favoritfigurerna på nätet ökar försäljningen. Det finns ett enormt intresse för populärkultur i alla åldrar. Här kan du läsa mer om några av barnens favoriter när det kommer till figurer och karaktärer.

Mumintrollen

Mumintrollen är en klassiker när det kommer till tryck på barnkläder, prylar och leksaker. Tove Janssons vänliga figurer Mumin, Snorkfröken och Hattifnattarna har trollbundit barn i årtionden. De första böckerna gavs ut år 1945 och sedan dess har populariteten ökat stadigt. Idag har mumintrollen egna nöjesparker runt om i världen och finns på otaliga barnprylar.

Babblarna

Ingen småbarnsförälder kan ha undgått den enorma succén med Babblarna. Dessa färglada små figurer skapades för att hjälpa små barn att lära sig att prata. Grundaren och kreatören Anneli Tisell kom på idén när hon fick en son med Downs syndrom. Idag har Babblarna blivit en stor succé på videonätverket Youtube med över 100 miljoner visningar. Små barn älskar de färgglada babblarna och föräldrarna gillar att dessa filmer även hjälper till med språkutvecklingen och formspråket. Babblarna har nu växt och omfattar även spel, böcker, gosedjur och kläder.

Disney

Disneykaraktärer är en storfavorit när det kommer till barnens kläder. Dels är det kläder med tryck, men även kostymer som helt förvandlar barnen till deras favoritkaraktär. De senaste åren är det Elsa i filmen Frost som blivit en enorm succé, men de allra flesta Disneyfilmer har karaktärer som älskas av barn.

Superhjältar

Spindelmannen, Batman och Captain America är bara några av många superhjältar som älskas av stora som små. Barn älskar att klä ut sig till sina hjältar vilket gör att detta är en mycket populär kategori när det kommer till merchandise och barnkläder med tryck.