skank.se

Star Wars kläder och leksaker

Star Wars merchandise går flera decennier tillbaka i tiden. Närmare bestämt ända till 1977 när George Lucas första film Stjärnornas krig hade premiär på biograferna. Därefter följde filmerna Rymdimperiet slår tillbaka (1980) och Jedins återkomst (1983). 1999 blev Star War-franchisen åter i ropet när nya filmer släpptes, men vi skulle nog ändå vilja påstå att 2010-talet har varit sci-fi-världens storhetstid. Det här märks inte minst på den omfattande produktionen av filmer, tv-serier och merchandise – allt med den nu så välbekanta Star Wars-loggan.

Köpa Star Wars saker online

Till skillnad från mycket annan merchandise med populära figurer tycker både barn och vuxna att Star Wars saker är åtråvärda. Så den merchandise som hör till franchisen är enorm. Världens mest etablerade märken vill samarbeta med Star Wars. Därför kan du köpa Star Wars-barnkläder från Name It, Star Wars-skor från Adidas och Star Wars leksaker från LEGO.

Så var köper du Star Wars saker online? Det är inte bara några få specifika nätbutiker som har Star Wars-prylar i sina sortiment. Om det är leksakerna du är på jakt efter skulle vi rekommendera att du botaniserar bland leksaksbutikerna på nätet. Exempel på sådana butiker är Lekmer.se, Leksaksjatten.se och Storochliten.se. Leksaksaffärerna online har breda utbud. Många av dem säljer även de populära Star Wars-kläderna för barn.

Lika gärna som vuxna köper Star Wars saker till barnen skaffar de en och annan Star Wars-pryl till den egna samlingen av merchandise. Exempel på populära Star Wars prylar för vuxna är utklädningskläder, böcker och spel. Utklädningskläderna kan du införskaffa hos till exempel Coolstuff.se och Partykungen.se, böckerna hos Adlibris.com och Bokus.com samt spelen hos Cdon.com. I nätbutiken Cdon hittar du dessutom massor av coola Star Wars-figurer från de olika filmerna.

Mer om Star Wars

Star Wars är från början filmer av George Lucas och med bas i produktionsbolaget Lucasfilm. 2012 köpte Walt Disney Lucas filmbolag och sedan dess är det de som står för det kreativa arbetet med Stjärnornas krig-universumet. Med tanke på alla filmer och merchandise är Star Wars en gigantisk franchise. Till en början var många rädda att Disney skulle förstöra sci-fi-världen genom att göra den till för mycket Disney. Så blev ju inte fallet. J.J. Abrams är idag ett av de starkaste namnen inom Star Wars-franchisen.